Nieuws

De praktijk gaat verhuizen!
15-6-2020: Een nieuwe wens die in vervulling gaat: namelijk een huis aan het water en een praktijkruimte in de tuinsmiley Op 26 juni krijgen we de sleutel van ons huis in Broek op Langedijk, grootoort 17. Er staat nog helemaal niets in de tuin, er ligt wat gras en terrastegels maar verder kunnen we de tuin inrichten zoals we dat zelf willen. Nic Smit Timmerbedrijf, mijn lieve oom gaat de nieuwe praktijkruimte bouwen. Het ontwerp is klaar en de eerste voorbereidingen zijn al getroffen! Ik kan niet wachten, het wordt zo mooiangel
 
Zorgcoöperatie Koel en Co
Sinds oktober 2018 ben ik aangesloten bij Koel en Co. Koel&Co is een coöperatie voor en door zelfstandige professionals in de zorg. Het heeft contracten met een flink aantal gemeenten, waaronder regio Alkmaar en de Kop van Noord Holland. Hierdoor wordt de coaching vergoed door de betreffende gemeente waar het kind woonachtig is. Via een verwijzing door de huisarts of het wijkteam kan een aanmelding bij Koel en Co gerealiseerd worden. Meer informatie is te vinden op:
 
Mijn boek kan besteld worden!
15-08-2017: Wauw, eindelijk staat mijn boek online en kan het besteld wordenlaugh. A dream come true! Met grote dank aan Krista Mul, die het betalingssysteem aan mijn website gekoppeld heeft, een uitdagend klusje...
Superleuke reacties ontvangen en wat een heerlijk gevoel geeft het om te merken dat mensen het daadwerkelijk bestellen! Na een heerlijke vakantie van twee weken in eigen land, ben ik vervolgens druk in de weer met mijn boek: de laatste aanpassingen wat betreft tekst en illustraties in orde maken, afstemmen met De Beer Grafmedia (die me fantastisch helpen met het hele proces!), bestellingen bijhouden, enveloppen regelen, emailadressen verzamelen om mijn boek onder de aandacht te brengen, nog meer vooraankondigingen versturen... 
Ondertussen gaat de online versie van mijn boek naar de drukker. Heel erg spannend. Ik weet hoe het eruit gaat zien, maar ik kijk ontzettend uit naar het moment dat ik het daadwerkelijk in mijn handen mag houden, kan doorbladeren, kan ruiken! Rond  22 september worden 600 stuks geleverd. Ik kijk er naar uit!!!
 
RelaxKids proeflessen gegeven!
In augustus heb ik bij vier grote opvangorganisaties in totaal vijf RelaxKids lessen mogen geven. Ik heb de lesplannen aangepast op de wensen en thema's van de Buitenschoolse Opvang, namelijk een lesplan: Lucht, Muziek, Regenboog, Vakantie en Circus. Mooi gevarieerd dus! En dat maakt Relaxkids zo ontzettend leuk! En wat was het leerzaam. Over het algemeen werden de lessen heel goed ontvangen en deden alle kinderen enthousiast mee. Maar met mooie uitdagingen: niet Nederlandstalige kinderen, muziek die het op de speaker niet doet, een kind in weerstand en niet mee wil doen (maar uiteindelijk toch doet!) het te vroeg geven van een ballon waar de kinderen nietmeer los van kunnen komen... kleuters die allemaal dicht bij je willen staan en elkaar bijna verdringen. Zomaar een greep van waardevolle momenten waardoor ik kan leren en groeien.
Nu alle documenten inleveren en wachten of mijn officiele certifcering. 
 
Illustraties ingeleverd!
19-06-2017: en dan is eindelijk het moment daar dat ik mijn illustraties moet inleveren... Zoveel uren werk, zoveel puntjes op de i... enige onzekerheid bekruipt me. Zijn ze wel goed genoeg, ben ik voldoende tevreden? Maar uiteindelijk gaan ze dan toch via WeTransfer de cloud in. De Beer Grafmedia gaat mijn verhaal en de illustraties met Indesgin drukklaar maken. Spannend! En vooral ook genieten van de tijd die nu overblijft voor andere zaken. Genoeg te doensmiley
 
Relax Kids getraind!
18-06-2017: deze keer richting Apeldoorn gereden waar ik 2 ontzettend leuke dagen heb mogen meemaken!
Relax Kids is in 2001 in opgezet door Marneta Viegas in Engeland. In Nederland zijn er inmiddels 99 Relax Kids Coaches getraind waarvan 4 in Noord-Holland (Amsterdam, Haarlem Callantsoog en ik). De Relax Kids lessen bestaan uit een 7 stappen systeem waardoor kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen. De lessen bestaan uit dans, beweging, ontspanningsspel, streching, onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, mindfulness en visualisaties. De lessen worden opgebouwd aan de hand van een thema. Hierdoor kan er eindeloos worden gevarieerd en blijft het kinderen prikkelen.
Om mijn certificaat te behalen moet ik 4 lessen gaan geven en hierop feedback gaan krijgen. Druk bezig om kinderopvang en scholen te benaderen! Ook contact gelegd met collega Relax Kids coach uit Haarlem. Fijn om adviezen te krijgen en geinspireerd te worden!
 
KIES-coach gecertificeerd!
09-06-2017: Na drie mooie, intensieve trainingsdagen ben ik trots op mijn behaalde KIES-coach certificaat! 
Per jaar horen maar liefst 70.000 kinderen dat hun ouders gaan scheiden... Voor al deze kinderen is een prachtig programma ontwikeld. Door middel van spel, creatieve werkvormen en gesprek doorlopen kinderen met leeftijdgenoten een programma over het proces van de scheiding. Kinderen leren in 8 bijeenkomsten beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin zij verkeren en gevoelens beter te begrijpen en verwerken. Na een grootschalig wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd vanuit de Universiteit van Utrecht, blijkt dat KIES in een aantal opzichten effectief is: kinderen die KIES volgen hebben minder probleemgedrag, een betere communicatie met moeder, en minder schuldgevoel ten aanzien van de scheiding.
De komende periode zal ik mij gaan orienteren op de mogelijkheden van het opzetten van KIES-groepen. Op zoek naar een collega KIES-coach met wie ik een groep samen kan draaien. Spannend!
 
Studiedag Visueel leren en werken
10-05-2017: ik zie het zoveel voorbij komen: ik leer leren, beelddenken... Omdat ik zelf erg visueel ben ingesteld en ik dit ook herken bij mijn zoon Steve, wilde ik er meer over weten. Daarom naar Alkmaar gereden voor een hele leerzame dag! Zoveel tips en adviezen mee gekregen. Nu tijd inplannen voor verdere verdieping (lezen boek, oefenen met het werkboek, etc.). 
 
Lichaamsgerichte Coaching
Op 23 april en 7 mei 2017 heb ik twee inspirerende dagen beleefd: lichaamsgerichte coaching bij Jip en Jan Academie in Almere. 
Lichaamsgericht coaching houdt in dat je coacht door middel van lichaamsgerichte oefeningen. Als je een kind vraagt een beweging te maken, dan doet ieder kind dat op zijn eigen unieke manier. Dit vertelt iets over het karakter van het kind, zijn ontwikkeling, en over hoe het kind zich voelt op dat moment. Hij vertelt zijn verhaal met zijn lijf, bewegingen, met wat hij doet en hoe hij dat doet.  Je 'leest' als coach het verhaal van het kind door goed te kijken naar hoe hij zich laat zien. Kinderen zijn vaak nog puur in hun uitingen en bewegingen. Het is prachtig kinderen iets kunt leren via hun lijf. Kinderen geven vaak aan dat ze niet alle wijze woorden, maar vooral de ‘trucjes’ nuttig vonden aan de begeleiding: “dat ik mocht ontploffen als een vulkaan”, “dat ik tijdens mijn spreekbeurt ging staan als een boom van 1000 jaar oud”. “dat ik, als ik bang ben, die beweging moest doen met mijn spieren, en dan moest ik weer lachen”.