Ik heb voor u een aantal boeken geselecteerd die ik zelf erg waardevol vind. Echte aanraders! Via de link naar Bol.com leest u meer informatie over het boek en kunt u het eventueel direct aanschaffen.

Kleur van emotiesHeb je een rommeltje gemaakt van je emoties? Je moet ze netjes ordenen: elk een eigen kleur en elk een eigen plekje. Dit boek helpt je daarbij. Een spectaculair pop-upboek vol kleuren, vol emoties en vol verrassingen. Simpelweg voor iedereen met emoties.

Link naar Bol.com

 

 

Inmijn kleine hartIn dit bijzonder vormgegeven prentenboek komen in tekst en beeld verschillende soorten harten voorbij. Een uitsnede van een hart die vanaf het omslag steeds kleiner wordt tot aan de een na laatste bladzijde is de blikvanger van het boek. Het boek gaat over harten; ieder hart zit boordevol gevoelens, grote en kleine: een dapper hart, een woedend hart, een gebroken hart, een bang hart of een verlegen hart. Dit uit het Frans vertaalde prentenboek biedt de (voor)lezer veel kijkplezier en genoeg stof om verder te praten over gevoelens. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Link naar Bol.com

 

Draakje vurigEen prentenboek op rijm vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes.

Link naar Bol.com

 

 

Daantje het vilkaantjeDaantje het Vulkaantje woont samen met zijn vriendjes op Emotie-eiland. Daantje vertelt over de vier emoties: verdriet, blijdschap, angst en boosheid. Hij vindt het niet altijd leuk om boos, bang of verdrietig te zijn, maar hij is er wel heel goed in. Daantje weet soms niet welke emotie hij voelt. Hij doet dan boos, maar van binnen zijn zijn emoties in de war. Daantje legt uit dat hij lava in zijn buik heeft. Als er iets gebeurt wat hij spannend of niet leuk vindt, gaat zijn lava in vijf stapjes omhoog en uiteindelijk ontploft hij. Het 'EmotieBoek' is een voorleesboek met handvatten om samen over emoties te praten.  Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd over hun emoties na te denken en dit met elkaar te delen. ''Wat maakt jou bang? Wat doe je als je bang bent?'' Doel van het boek is het praten over emoties te stimuleren om zo tot acceptatie van alle emoties te komen.  

Link naar Bol.com

GelukDe tien prachtig geïllustreerde voorleesverhalen zijn gebaseerd op de tien ‘sleutels tot geluk’ uit de positieve psychologie, waaronder doelen stellen, jezelf verbinden met anderen en gevoelens uiten. De personages in de verhalen zijn (bestaande) vogels met menselijke trekjes. Ze ontdekken bijvoorbeeld dat het belangrijk is om tevreden te zijn met hoe je bent en dat geven gelukkig maakt.

Link naar Bol.com

 

 

Bang mannetjeEen gezellig en mooi uitgevoerd prentenboek dat op metaforische wijze het gegeven bang zijn aan de orde stelt. Vanaf ca. 4 jaar.

Link naar Bol.com

 

 

 

KamilDit verhaal is geschreven voor kinderen die in de thuissituatie te maken hebben met ruziënde ouders waarbij ze getuige kunnen zijn van geweld.

Link naar Bol.com

 

Tijger tijger is het waarEen hartverwarmend verhaal met een krachtige boodschap, die zelfs erg jonge kinderen kunnen oppikken. Het boekje gaat over de kracht van het omdenken. Voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Link naar Bol.com

 

 

 

Helpende gedachtenHelpende gedachten zijn gedachten die prettig, gewenst, effectief en positief zijn. Ze staan tegenover gedachten die ongewenst, niet-effectief en vooral niet-helpend zijn. Als je een niet-helpende gedachte in je hoofd hebt, kun je daarvan afkomen door bewust een andere gedachte daarvoor in de plaats te nemen. Met behulp van de kaartjes Helpende gedachten kom je lekkerder in je vel te zitten en is de kans bovendien groot dat je betere resultaten boekt.

Link naar Bol.com

 

Relax kidsDit fraai geïllustreerde boek laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier lichaam en geest kunnen ontspannen. Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. Kinderen kunnen zo in contact komen met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf. De `meditaties zijn vooral gericht op vrede, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan en ze brengen het kind op een natuurlijke manier in contact met meditatie en ontspanning.

Link naar Bol.com

 

 

 

De wenssterRelax Kids is het unieke format waarmee Marneta Viegas meditatie en visualisatie toegankelijk maakt voor kinderen en hun ouders. 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar.

Link naar Bol.com

 

 

 

 

 

SlaapkletsSlaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen.

Link naar Bol.com

 

 

 

Wonderlijke weg van wens naar werkelijkheidEen inspirerend boek voor kinderen die hen stap voor stap bij de hand neemt op een avontuurlijke reis langs hun eigen (droom-)wensen op weg naar verwezenlijking. Spelenderwijs worden gestimuleerd: het in contact staan met jezelf, verbeeldingskracht, jezelf positief leren uiten, samenwerken, doorzetten, in jezelf en je dromen (blijven) geloven, initiatief nemen, leren hulp vragen. Maar bovenal het zelfvertrouwen.

Link naar Bol.com

 

 

 

OndenkenDenk het om. Maak van een probleem een mogelijkheid. Hoe? Simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Van een gebrek een talent maken.

Link naar Bol.com

 

 

 

 

Kinderen bewust opvoedenADHD, ADD, PDD-NOS, autisme, dyslexie... Steeds meer kinderen krijgen een label. Zijn deze kinderen 'anders'? Dit boek laat je zien wie deze kinderen werkelijk zijn. Ze hebben prachtige kwaliteiten zoals (hoog)gevoeligheid, een sterke intuïtie en een grote innerlijke wijsheid. 

Link naar Bol.com

 

 

 

Temperamentvolle kinderen Eva bronsveld biedt handvatten voor het opvoeden van temperamentvolle kinderen die ook goed werken bij alle andere kinderen. Het boek vol handreikingen en tips verandert het kind niet, maar de opvoeder wel.

Link naar Bol.com

 

 

 

 

How 2 talk 2 kidsPraktische effectieve communicatievaardigheden, gebaseerd op de theorie van de bekende psycholoog dr. Haim Ginott, direct toepasbaar op elk kind van 2 tot 20 jaar. Aan bod komt o.a: Beter omgaan met de negatieve gevoelens van je kind. Grenzen stellen terwijl de relatie met je kind goed blijft en zich zelfs verdiept. Het kind neemt verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en komt zelf met oplossingen. Effectief prijzen en je kind bevrijden uit een vaste rol. Hierdoor krijgt je kind meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Link naar Bol.com

 

 

Een vulkaan in mijn buikWat doe je als je kind weigert in de auto te gaan zitten? Als kinderen ruzie maken en vechten? Als een kind andere kinderen plaagt of slaat? Zich misdraagt in de supermarkt? Iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt, kent het gevoel van machteloosheid dat boosheid van kinderen oproept. Kinderen moeten leren dat boosheid en woede normale emoties zijn, waar je op verschillende manieren mee om kunt gaan zonder agressief te worden. Een vulkaan in mijn buik staat boordevol aansprekende oefeningen, verhalen en spelletjes voor kinderen vanaf vijf jaar. Spelenderwijs leren ze hun emoties niet op te kroppen en leren ze hoe je boosheid kunt ombuigen in positief, constructief gedrag. Naast praktische oefeningen bevat Een vulkaan in mijn buik technieken en adviezen waarmee ouders en leerkrachten inzicht krijgen in de oorzaken van boosheid en driftbuien. Per leeftijdscategorie zijn er specifieke oefeningen.  

Link naar Bol.com

 

Stress kidsHeel wat kinderen bezwijken onder de druk van school of hobby's. Prestaties worden niet meer gemeten aan inzet, spitsvondigheid, creativiteit of plezier in het leren maar aan snelheid, punten en de capaciteit om letterlijk te herhalen. Kinderen met stress, angsten, spierpijn, nek- en buikpijnklachten, slapeloosheid, een laag zelfbeeld en hopeloze ouders... Dit kan geen toeval zijn. De druk wordt soms gewoon te groot! Dit boek helpt je om van je SOS-kind - een kind met zichtbare Stress, Onderprestaties en Spanningsklachten - een relaxed kind te maken, dat zich goed voelt in zijn vel en plezier heeft in het leren. Met vele tips en trucjes voor thuis en in de klas die je kind zonder druk vlotter laten leren!4

Link naar Bol.com

 

In 10 stappen klaar met je exJe hebt er sinds je scheiding alles aan gedaan om samen met je ex invulling te geven aan het ouderschap. Je bent moe van alle conflicten met je ex en je wilt eindelijk echt een streep zetten onder jullie relatie. Je wilt echter niet dat jouw kind hieronder lijdt. In dit boek helpt Renata jou in 10 stappen om echt los te komen van je ex. Zit je nu midden in een scheiding, of is het al jaren geleden dat jullie feitelijk uit elkaar gingen? In alle gevallen komt de tijd dat je voor jezelf kiest en dat je rust en volledige zeggenschap over jouw ouderrol wilt. De theorie in dit boek wordt aangevuld met verhalen uit de praktijk. Verhalen van andere ouders die, net als jij, zelf de stap hebben gezet om het roer om te gooien. Ook lees je hoe je die ouder voor jouw kind kunt zijn die het verdient. De opdrachten in dit boek zorgen ervoor dat jij makkelijker de stappen zet die nodig zijn om de regie te voeren over jouw ouderschap. Voor je het weet, ben jij werkelijk klaar met je ex, zonder je kind de andere ouder te ontzeggen. 

Link naar Bol.com

 

KindermeditatiekaartenDe fantasierijke meditaties zijn een aanzet om bewustwording bij kinderen vanaf 7 jaar te bevorderen. Iedere meditatie neemt het kind mee naar een plek in zichzelf, waar het tot rust komt en veiligheid en zelfvertrouwen vindt en antwoorden op vragen krijgt. Zo leert het om opnieuw te kijken naar bepaalde situaties in het dagelijks leven en om te ontdekken wie het is. Ook voor volwassenen - met hetzelfde resultaat.

Link naar Bol.com

 

Junior coachkaarten De Junior Coachkaarten zijn een mooi en gemakkelijk middel om met kinderen een goed gesprek op gang te brengen. De set Junior Coachkaarten bestaat uit 42 leuke foto's met prikkelende vragen. Deze helpen kinderen te verwoorden wat ze voelen en denken en dus bewust te maken van zichzelf. Hierdoor leren kinderen te zien wat hen bijzonder maakt, krijgen ze ideeën om iets te ondernemen en zo hun talent te ontwikkelen. Vanaf 6 t/m 12 jaar.

Link naar Bol.com

 

 

Praatprikkels50 filosofische vragenkaartjes voor kinderen. Deze 50 filosofische vragen zetten kinderen aan het denken en geven zo een aanzet voor eens een ander gesprek: thuis aan de keukentafel of op school in de kring. Vanaf 6 jaar.

Link naar Bol.com

 

 

 

 

StorycubesDeze Rory's Story Cubes prikkelen je verbeelding om een verhaal te visualiseren. Gooi de 9 dobbelstenen en maak een verhaal van de afbeeldingen. De verschillende combinaties zorgen steeds voor nieuwe verhalen. 

Link naar Bol.com

 

 

EigenwijsjesTrek jouw persoonlijk EigenWijsje, jouw motto voor dat speciale moment, die dag of week. De korte krachtige zin geeft je een steuntje in de rug en versterkt je zelfvertrouwen. EigenWijsjes zijn een speelse aanzet tot een beter zelfbeeld, bewustzijn en zelfvertrouwen. Eigenwiisjes zijn voor alle kinderen van 6 tot 106.

Link naar Bol.com

 

 

 

Lekker in je vel spelBlij, boos, bang, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld én prikkelende vragen helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan.

Link naar Bol.com