De reis naar groei

Welkom! Mijn naam is Mariska Kraakman en ik ben sinds september 2015 mijn kinderpraktijk HemeltjeLief gestart. Ik bied kindercoaching aan voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 12 jaar. Maar ook oudere kinderen zijn van harte welkom.

De betekenis achter de naam van mijn praktijk:
HemeltjeLief staat voor mijn deskundigheid op het gebied van verlies en rouw. Bij het woord hemel kun je denken aan het verlies van een dierbare. Maar ook bij een scheiding is er sprake van verlies en rouw. Evenals bij pleegzorg waar een kind tijdelijk, permanent of gedeeltelijk niet bij zijn/ haar eigen ouders kan wonen.

Het ruimteschip-logo verwijst naar een interventie die ik graag inzet. Door middel van een visualisatie-opdracht en/ of tekenoefening vraag ik kinderen denkbeeldig af te reizen naar het verleden, de toekomst of een fantasiewereld. Voor kinderen is dit over het algemeen een laagdrempelige manier om bij hun gevoelens en wensen te komen. Het opstijgen en vertrekken naar een andere tijd of wereld staat tevens ook metafoor voor de reis die ze binnen de kindercoachsessies met zichzelf maken. Het doel van deze reis is het kind te versterken in zijn of haar eigenwaarde.

Lief staat voor de veiligheid van de sessies. Ik ben er voor het kind en probeer zo goed mogelijk af te stemmen op zijn of haar behoeften, vragen, kwaliteiten en interesses. Veiligheid staat centraal.

Trek iets positiefs aan, dat past altijd!