'De oplossing zit van binnen'

Kinderpraktijk HemeltjeLief helpt kinderen en hun ouders/opvoeders bij ingrijpende gebeurtenissen die voor emotionele belasting kunnen zorgen. Maar ook ondersteuning bij gedragsproblemen en alle voorkomende opvoedkwesties.

Voor alle grote en kleine vragen die ouders/opvoeders en kinderen hebben tijdens het proces van opgroeien, kunnen zij een beroep doen op een kindercoach. De kindercoach leert het kind (en ouders/opvoeders) hoe zijn/ haar probleem kan worden opgelost of maakt het kind sterker om er beter mee om te gaan. Hiervoor leert het kind vaardigheden die passen bij de leeftijd. Ouders/opvoeders leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen tijdens deze verandering. Het doel van de coaching is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering.

Kinderen ontwikkelen zich meestal vanzelf zonder extra begeleiding. Echter, soms zit het weleens tegen. Uw kind loopt tegen een probleem aan waar het niet goed mee om kan gaan. Het kind zit niet zo lekker in zijn vel of zijn/ haar ontwikkeling komt zelfs in gedrang. Als kindercoach begeleid ik het kind bij het zelf vinden van een oplossing voor zijn/ haar probleem. Ik help het kind te kijken naar de eigen kwaliteiten en mogelijkheden om die vervolgens in te zetten voor het vinden van oplossingen. Zo is het kind in staat het beste in zich-/haarzelf naar boven te halen.

De begeleiding is bedoeld voor kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met:

  • scheiding en/of andere vormen van verliessituaties
  • onvoldoende grip op de emotieregulatie
  • gedragsproblemen;
  • slaapproblemen;
  • weinig zelfvertrouwen/ laag zelfbeeld;
  • leer en/ of concentratieproblemen;
Lichtpuntjes... Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken... Je kunt ze ook zijn!